365 DAGEN PER JAAR GEOPEND | 50+ GROEPSLESSEN

Reverse hyper

25 januari 2016 / Algemeen, Kracht
Reverse hyper

Waarvoor is de Reverse Hyper bedoeld?

De reverse hyper is een trainings apparaat bedacht, ontwikkeld en gepatenteerd door de legendarische Louie Simmons van Westside Barbell in Columbus, Ohio. Louie is een top powerlifter en strength coach die de reverse hyper bedacht terwijl hij herstellende was van een gebroken rug. Hij was op zoek naar een veilige manier om zijn rug, bilspieren en hamstrings te versterken en tegelijkertijd de rugspieren en wervels een gezonde stretch te geven. Na veelvuldig gebruik in zijn rehabilitatie werd hij weer net zo sterk, zo niet sterker.

Waarom de Reverse Hyper?

De reverse hyper is een perfecte machine om kracht, snelheid, power en spiermassa te ontwikkelen. De spieren die je met de reverse hyper traint zijn de bilspieren, onderrugspieren en de hamstrings. De reverse hyper behoort tot één van de beste oefeningen om mooie gespierde billen te krijgen.

Ook goed voor de sportprestatie?

De reverse hyper is verder een super effectieve oefening voor sporters om hun prestaties te verbeteren. De reverse hyper zorgt voor een verbeterde heup strekking en dit is belangrijk bij veel sporten zoals veldsporten, hardlopen, vechtsporten, wielrennen en onder andere schaatsen. Bij al deze sporten is het onwijs belangrijk dat de heup goed kan strekken. Hoe beter de heup kan strekken, hoe meer kracht er kan worden gegenereerd. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat de snelheid toeneemt.

Revalideren met de Reverse Hyper

Daarnaast kan de reverse hyper ideaal worden ingezet tijdens revalidatietraining van de onderrug, mits het op een correcte wijze wordt uitgevoerd. Een zwakke of pijnlijke onderrug wordt met name veroorzaakt door zwakke en stijve bilspieren, welke weer het gevolg zijn van veel zitten (zittend beroep, slechte heupstrekking) en door te weinig beweging.

Leave a Comment

*Required fields Please validate the required fields

*

*

Top
Open chat
1
Stel gerust je vraag
Welkom op de chat van Powerbase Fitness! Waarmee kan ik je helpen?

Kom je er niet helemaal uit? Laat je dan vrijblijvend adviseren door een van onze professionals via deze chat!

Plan ook gemakkelijk via de chat een proefles of intake gesprek! :)