fbpx

De groep training CrossBox

12 september 2018 / Conditie, Groeptraining
De groep training CrossBox

De groep training “CrossBox” in Best / Eindhoven

CrossBox is een kracht- en conditioneel trainingsprogramma dat als doel heeft een zo’n breed mogelijke prikkel op het lichaam te creëren. De CrossBox kenmerkt zich doordat het zich niet richt op één specifiek onderdeel van fitness. CrossBox streeft ernaar om de 10 fysieke eigenschappen van het lichaam te trainen. 

Deze 10 fysieke eigenschappen zijn: cardiovasculair vermogen, weerstands-/uithoudingsvermogen, kracht, flexibiliteit, power, snelheid, coördinatie, beweeglijkheid, balans en nauwkeurigheid.

Bij CrossBox train je de powerlifting en olympische lifts zoals de Deadlift, Squat en Clean. Verder train je de gymnastische basisoefeningen; Pull-ups, Sit-ups en Push-ups. Ook de monostructurele bewegingen, beter bekend als ‘cardio’, komen aan bod. Voorbeelden hiervan zijn fietsen, rennen, roeien en touwtje springen.

Deze oefeningen en technieken train je in verschillende combinaties en in verschillende volgorde, waardoor geen enkele training hetzelfde is. Iedere training zal er een nieuwe uitdagende WOD (Workout of the Day) op het programma staan om jouw kracht, conditie en doorzettingsvermogen maximaal te testen! Het doel is om zo snel mogelijk de WOD uit te voeren.

Routine is de valkuil!

CrossBox maakt geen gebruik van fitnessapparaten of toestellen. CrossBox gaat uit van functionele bewegingen in plaats van het trainen van geïsoleerde spiergroepen. Je zult veel bewegingen uit het dagelijks leven in de trainingen herkennen. Bij CrossBox traint iedereen dezelfde technieken en bewegingen. Alleen de uitvoering, weerstand en intensiteit van trainen wordt individueel aangepast. Dit maakt CrossBox toegankelijk voor iedereen. Het recept van CrossBox: functionele bewegingen, constant gevarieerd uitgevoerd met een hoge intensiteit waarbij veiligheid voorop staat.

Proefles CrossBox bij PowerBase Fitness in Eindhoven / Best

Enthousiast geworden en graag eens een proefles willen bijwonen in een moderne gym? No worries, bij PowerBase Fitness kun je een gratis proefles volgen. PowerBase Fitness is een moderne gym waarbij je naast CrossBox ook aansluitend lekker kan boksen of kunt trainen in ons uitgebreide Open Fitness gedeelte.

Crossfit

Leave a Comment

*Required fields Please validate the required fields

*

*

Top