fbpx

Boksen speciaal voor de jeugd

26 september 2018 / Geen categorie
Boksen speciaal voor de jeugd

Boksen maar dan speciaal voor de jeugd! Wat houdt het precies in?

Tegenwoordig beweegt de jeugd helaas niet zoveel meer en de mobiliteit wordt daardoor steeds minder. Hier willen wij als trainers een stokje voor steken! Want het is o zo belangrijk om lekker te bewegen! Onze jeugd bokslessen worden dan ook op een speelse manier gegeven d.m.v. spellen waarbij je technisch en tactisch te werk gaat. De kinderen leren zo makkelijker en daardoor sneller te bewegen. Door af en toe wat (klein) fitness materiaal en bewegingen toe te voegen aan de les worden de kinderen fysiek sterker en gezonder, maar is het ook nog eens hartstikke leuk en afwisselend! Dit helpt ook voor een heel groot deel bij het boksen zelf. Sterkere benen betekenen bijvoorbeeld meer balans bij het stoten.

De kinderen krijgen persoonlijke aandacht

Daarnaast is het ontzettend belangrijk om als kind sociaal om te leren gaan met andere kinderen van zijn/haar leeftijd. Niet bij iedereen gaat dat altijd even gemakkelijk, maar in onze lessen is iedereen welkom en behandelen we elkaar met respect. Dit laten we aan elkaar zien door bijvoorbeeld een high five te geven aan elkaar voordat we met elkaar 1 op 1 gaan trainen en/of (licht) gaan sparren. Zo vinden wij het als trainers erg belangrijk om onze (jeugd) leden te kennen en dat bereiken we door persoonlijke aandacht.
Trainen bij PowerBase Fitness gaat verder dan alleen maar sporten. Het is een plek waar jij je, en natuurlijk ook als kind, veilig en op je gemak wilt voelen en gelijktijdig plezier wilt beleven. We willen dit groepsgevoel dan ook zeker overbrengen op de jeugd, zodat ze niet alleen vrienden op school maken, maar ook bij ons op de sportschool. Kortom, persoonlijke aandacht staat bij ons hoog in het vaandel.

Jeugd boksen wordt bij PowerBase aangeleerd als een leuk maar ook technisch (verdedigings-) spel. Zo leert je kind bijvoorbeeld technisch stoten, ontwijken van de stoten en het spel begrijpen door vooruit te denken wat de volgende stap zou kunnen zijn of welke stoot zou kunnen volgen. Maar we leren hen ook dat boksen echt een spel is en dat agressiviteit daar zeker niet bij past! Het is de bedoeling dat iedereen na de les met een voldaan gevoel naar huis gaat. Daarom worden de lessen ook opgebouwd zodat ze iedere week weer wat nieuws leren!

Is jouw kind 5 jaar of ouder, laat hem/haar gerust een keer mee doen en laat hem/haar kennis maken met onze leuke gezellige groep én de mooie sport: Jeugd boksen!

Top