fbpx

Strongman Training – vrije workout-

Class / Muscle Gain, Strength

Wat is Strongman Training?

Strongman staat voornamelijk bekend als de sport waarin je (vracht)wagens trekt, tractorbanden flipt en ronde betonnen stenen van de grond tilt. Vanzelfsprekend is kracht de vaardigheid waar een ‘strongman’ atleet in uitblinkt. En niet zomaar een kracht. Strongman onderdelen zijn er altijd op gericht om (vaak onhandige) voorwerpen uit het dagelijks leven zo snel mogelijk te verplaatsen. Een echte strongman wedstrijd bestaat vaak uit zes onderdelen en duurt wel de hele dag! Er worden ook vaak 2-3 onderdelen gecombineerd, dit noemen ze een ‘medley’. Alle onderdelen duren een paar seconden tot enkele minuten. Even gas geven dus! PowerBase Fitness is de grondlegger van Strongman Training in de regio Eindhoven. Je zou echter niet zeggen dat iedereen zulke zware voorwerpen kan verplaatsen. Binnen onze Strongman Training kan echter iedereen deelnemen.

Waarom trainen als een Strongman?

Stap eens even weg van een barbell, dumbell of machines. Deze machines en met name de barbell en dumbell zijn ongelooflijk goede instrumenten voor krachttraining, mede door hun uniformiteit. Dit is echter tegelijk ook de zwakte ervan. Strongman bewegingen zijn gevarieerd en niet-uniform. Gebruik Strongman trainingen om te variëren in de onderdelen waarmee je traint en zo de brug te slaan tussen het heffen van barbell en praktische voorwerpen in het dagelijkse leven. Het is een hele leuke manier van krachttraining. Het is uitdagend, leerzaam en erg functioneel en door de instap gewichten laag te houden is het zeker toegankelijk voor iedere sporter, van beginner tot gevorderde en voor mannen en vrouwen.

  • Maakt fitness weer leuk en uitdagend!
  • Begeleiding van Niels Gordijn (meervoudig 2de sterkste man van NL)

Meedoen aan onze beginner Strongman groepsles?

Wij verzorgen beginner Strongman lessen voor mannen en vrouwen. Dankzij de opbouwende manier van krachttraining zijn deze lessen voor alle niveaus toegankelijk maar lekker uitdagend.

Plezier staat centraal

Of je nou daadwerkelijk wilt groeien in de sport en beginners wedstrijden wilt draaien of als aanvulling op je training. Strongman training is een leuke manier om jezelf te pushen tot de grenzen van jouw kunnen en daar voorbij!

WIL JIJ HIER MEER VAN WETEN? PLAN EEN GRATIS INTAKE GESPREK

Plan via het formulier hieronder een geheel vrijblijvend intake gesprek in!
Laden...
Top