fbpx

Strongman Training

Class / Muscle Gain, Strength

Wat is Strongman Training?

Strongman staat voornamelijk bekend als de sport waarin je (vracht)wagens trekt, tractorbanden flipt en ronde betonnen stenen van de grond tilt. Vanzelfsprekend is kracht de vaardigheid waar een ‘strongman’ atleet in uitblinkt. En niet zomaar een kracht. Strongman oefeningen zijn er altijd op gericht om (vaak onhandige) voorwerpen uit het dagelijks leven zo snel mogelijk te verplaatsen. Een echte strongman wedstrijd bestaat vaak uit zes oefeningen en duurt wel de hele dag! Er worden ook vaak 2-3 oefeningen gecombineerd, dit noemen ze een ‘medley’. Alle oefeningen duren een paar seconden tot enkele minuten. Even gas geven dus! PowerBase Fitness is de grondlegger van Strongman Training in de regio Eindhoven. Je zou echter niet zeggen dat iedereen zulke zware voorwerpen kan verplaatsen. Binnen onze Strongman Training kan echter iedereen deelnemen.

Waarom trainen als een Strongman?

Stap eens even weg van een barbell, dumbell of machines. Deze machines en met name de barbell en dumbell zijn ongelooflijk goede instrumenten voor krachttraining, mede door hun uniformiteit. Dit is echter tegelijk ook de zwakte ervan. Strongman bewegingen zijn gevarieerd en niet-uniform. Gebruik Strongman trainingen om te variëren in de oefeningen waarmee je traint en zo de brug slaat tussen het heffen van barbell en praktische voorwerpen in het dagelijkse leven. Het is een hele leuke manier van krachttraining. Het is uitdagend, leerzaam en erg functioneel en door de instap gewichten laag te houden is het zeker toegankelijk voor iedere sporter, van beginner tot gevorderde en voor mannen en vrouwen.

  • Maakt fitness weer leuk en uitdagend!
  • Begeleiding van Niels Gordijn (meervoudig 2de sterkste man van NL)

Strongman in CrossFit / Strongman groepsles

Strongman oefeningen hebben een belangrijke rol in CrossFit, dit is vanwege de functionele kracht dat het oplevert. De strongman oefeningen brengen een leuke manier van trainen met zich mee in CrossFit, het is wat anders dan altijd een standaard barbell en zorgt bovendien voor een snelle krachttoenname.
De strongman oefeningen die je veel in onze CrossFit workouts terug ziet komen zijn de yoke carry, log (clean) & press, tire flips en de farmer walk. Hiernaast trainen we ook nog regelmatig met sandbags en atlas stenen.

Plezier staat centraal

Of je nou daadwerkelijk wilt groeien in de sport en beginners wedstrijden wilt draaien of als aanvulling op je CrossFit of individuele training. Strongman / Strongwoman is een leuke manier om jezelf te pushen tot de grenzen van jouw kunnen en daar voorbij!

GRATIS PROEFLES STRONGMAN UITPROBEREN?

PLAN VIA HET FORMULIER HIERONDER EEN GEHEEL VRIJBLIJVENDE PROEFLES IN!
Laden...
Top