fbpx

Onze huis fysiotherapeut aan het woord

26 september 2018 / Algemeen
Onze huis fysiotherapeut aan het woord

Christian Benschop de vaste fysiotherapeut van PowerBase Fitness

Inmiddels ben ik al enkele jaren de vaste fysiotherapeut bij PowerBase Fitness. En middels dit bericht zal ik mijzelf even “kort” voorstellen. Voordat ik mijn eigen praktijk CSM Fysiotherapie heb opgericht heb ik jarenlange ervaring opgedaan in diverse praktijken in de omgeving Eindhoven. Al snel kwam ik erachter dat ik een “unieke” kijk heb op het behandelen van diverse klachtenbeelden, dit komt met name voort vanuit mijn grote hobby, namelijk de krachtsport.

Tijdens mijn jeugd ben ik altijd bezig geweest met sport zoals fitness, boksen en judo. Uiteindelijk ben ik op mijn 27e begonnen met serieuze krachttraining samen met een aantal vrienden. Wij hebben toen samen geld bij elkaar gelegd en zo diverse trainingsmaterialen bij elkaar gespaard zoals ook enkele strongman onderdelen.

Via/via hoorde wij dat Niels ging starten met PowerBase Fitness, nou dat leek ons wel wat ! Al snel hadden we een afspraak gemaakt en voordat de proefles voorbij was hadden wij ons al ingeschreven als lid ! Ik heb Niels dus leren kennen in de beginjaren van PowerBase Fitness. Tijdens onze trainingssessies heb ik veel met Niels gesproken over onder andere onze visie van krachttraining en de toepasbaarheid daarvan voor onder andere het behandelen van diverse klachten en voor het dagelijks leven.

Waarom mijn praktijk bij Powerbase Fitness?

Uiteindelijk kwam Niels ergens in 2015 met de vraag of ik geen interesse had om een eigen praktijk op te starten in de ruimte van PowerBase Fitness. Dit leek mij wel wat! Aangezien ik tot nu toe vaak met beperkte middelen de behandelingen moest inzetten. Zodoende heb ik CSM Fysiotherapie opgericht, het is uiteindelijk wel DE kans om goed je eigen visie naar buiten kunnen te dragen en een unieke kijk op het behandelen toe te passen wat in veel reguliere praktijken helaas niet haalbaar is.

Als fysiotherapeut heb ik veel ervaring met het revalideren van (top) sporters. Met de faciliteiten van PowerBase Fitness heb ik alle mogelijkheden om dit goed te doen! Ook geef ik samen met Niels workshops en seminars op het gebied van krachttraining. Denk hierbij aan bijvoorbeeld: strongman training, techniek en theorie van krachttraining en het belang van het periodiseren van je trainingsprogramma.

Niels en ik hebben nog steeds onze discussies met betrekking tot training en revalidatie en dit zorgt ervoor dat we beiden blijven groeien in onze kennis en vaardigheden.

Ik wil afsluiten met het volgende: ik ben erg blij dat ik de stap heb gewaagd en zou geen betere plaats kunnen bedenken voor mijn praktijk.

Christian Benschop

Leave a Comment

*Required fields Please validate the required fields

*

*

Top